Textielreiniger

Droogkuis

Wat is droogkuis,

Soms ook wel nieuwkuisstomerij of chemische reiniging genoemd. Deze reinigingsmethode is van toepassing op bovenkledij, gordijnen, overgordijnen en zetelbekleding.

Hoe werkt het


Kleding en woontextiel moeten kunnen schoongemaakt worden.
Dit kan gebeuren door middel van zeep en water, maar bij bovenkledij is dit vaak niet mogelijk doordat de samenstelling van de stof en de gebruikte confectietechnieken dit niet toelaten. Dan is een droogkuisreiniging de oplossing. Bij droogkuis wordt het textiel in een speciale machine met een solvent, wij gebruiken Higlo. Deze vloeistof onttrekt vuil en vet aan het textiel zonder dit te belasten. Een reinigingsbehandeling met water en zeep laat de vezel opzwellen en is daardoor meer belastend voor de vezel waardoor sneller verkleuring, krimp en vervorming van het textiel ontstaat.

Voorontvlekking

Om een prima resultaat te garanderen worden vlekken eerst behandeld op de ontvlektafel.
De ontvlekker gebruikt zijn ervaring en kennis om met speciale producten vlekken van bloed, roest, koffie, gras e.d. voor te behandelen.  Hierdoor bekomen we een betere vlekverwijdering.
Vlekken die U reeds zelf behandeld heeft daarentegen, zullen er moeilijker uitgaan, ook is er kans op vervilting of opwolling door foutief handelen. Wij raden U daarom ten zeerste af om zelf te ontvlekken.
Voor zeer moeilijke vlekken als kauwgom, kaarsvet, hars e.d. gebruikt de ontvlekker al zijn kennis en jarenlange ervaring.

Milieu en droogkuis

Het droogkuisen van kleding gebeurt dus in een solvent, een solvent waar wij erg zorgvuldig mee omgaan. De reinigingsmachines die gebruikt worden voldoen aan de strenge eisen van de Vlaamse milieuwetgeving. Na elke reinigingsbeurt wordt het solvent uitgedistileerd, zodat dit terug kan gebruikt worden. Het distilaatafval, dat bestaat uit het vuil dat wij uit  de kleding halen samen met de reinigingsversterker, wordt afgevoerd naar een gespecialiseerd afvalverwerkend bedrijf. Een droogkuisbehandeling zorgt voor schone kleding, die mooi in model blijft en ook de kleur blijft langer behouden. Een prima methode om lang van uw kleding en woontextiel te genieten.
Met meer dan 35 jaar ervaring en onze moderne apparatuur kunnen wij een perfecte service bieden voor een eerlijke prijs.

Momenteel zijn er alternatieven om het gebruik van perchloorethyleen tot een minimum te beperken.  Een van deze methodes noemt men ” natreiniging”.  Wij maken reeds meer dan 10 jaar gebruik van deze  “natreinigingsmachines” die biologisch afbreekbare zepen en toevoegingen gebruiken om de  kleding te reinigen. Helaas is nog niet alle textiel en kleding geschikt voor “natreiniging”. Sinds enkele jaren is een een onderhoudssymbool bijgekkomen dat aangeeft dat je een kledingstuk kan natreinigen. het symbool is een cirkel met de W van wetcleaning in.